27 October, 2015

Etude House Seventh haul in 2015


Haiiiii haiii haiiiii Eyza here....Kegilaan  terhadap produk Etude House kembali menerjah!

Dulu time study selalu usha page Q10 ni sebab harga sangat2 murah, tapi tak pernah lepas , ada je halangan... password salah lah, email tak boleh buka lah.. Tapi nasib gak time tu jadi camtu kalau tak mmg makan pasir lah time study.. So, sekarang dah kerja tetiba senang jer.. so gaji baru masuk saya try2 lah usha.. pap! ada berkenan la pulak.. sy try beli ini, ini dan ini.

Kotak, punya cun sy edit skali frame yg lebih mencapap. *Abaikan
Direct dari Korea hokay! OK jom kita tengok ape ada dalam kotak ini.

FIRST;


KANAN : AC Clinic Daily Gel Lotion 
 Ini utk moisturize kulit. Dulu saya pakai Skin Malgeum tu tapi takde keberkesanan  pada kulit saya so saya nak cube yang ini sbb ini untuk kulit sentitif dan berjerawat.

KIRI : AC Clinic Daily Toner 
 Toner die best , bau wangi, mudah meresap dalam kulit. Saya tepuk2 kt muka  rasa segar jer.


SECOND;

Precious Mineral Any Cushion Pearl Aura.. 
Kedua barang diatas sy beli dalam masa yang sama tapi delivery nyer berlainan, First produk AC Clinic dulu sampai, So sy cek dalam transaction ada mesej utk kita confirm kan barang kita sudah dapat atau belum. So bila saya respon seminggu jugak baru Precious Mineral ni sampai. Tapi sayang, time dia sampai sy xde cuti raya... rugi tak sempat pakai time raya huhu


Senang dipakai tapi x smooth sangat.. kalau kita pakai BB Cream guna tangan senang nak ratakan, tapi bila apply guna sponge ni lambat sikit, kena tekan2 untuk ratakan. Part yang saya suke bila pakai muka kita nampak glowing.... cun sangat.

3 Item kat bawah tu free gift.. saya tak try pon lagi.

THIRD;

Dear Darling Water Tint (RM 32.00)

1-Strawberry 2- Cherry  3- Orange
Saya snap kat kedai jer hahaha, sbb ssy nak tunjuk kat kawan2 sy kut2 diorang berminat nk share sbb time sy pegi beli ni ada promotion buy 1 free 1 sempena hari MALAYSIA. Haa ini ,

Time tengah2 test tu, my bff dah mcm lama sangat menunggu ape yg sy tanya sume lawa, semua cantik haha laki kan.. xsyok lansung ajak shopping.. So bila dah settle Dia bayarkan!  hihi TQ AWK..

Depan...

Belakang.. 

Kiri : Strawberry    Kanan : Cherry
Saya pilih Cherry and Strawberry sbb colour dia cun sangat and Orange sy tak berapa suka, cam nampak pelik jer bile bibir colour orange.. that me!
Skang sy tengah try strawberry

FOURTH ;


Precious Mineral BB Cream Cotton Fit. (RM40)
Last but not least, Hokay, mai sini nak citer.. ni first time sy beli barang2 cosmetic ni dalam Mudah.my. Samalah kat Q10 pon first time gak.Apa yang tahu kat Mudah.my ni biasanya barang2 second hand yang telah diguna.. tapi tak, ada gak yang baru contohnye macam BB cream ni. Ada Chinese ni jual sbb Kakak die belikan BB cream yang lagi die suke, so better die jual yang ni tak adelah membazir terbiar sebegitu.Mula2 susah gak nak caya tapi bila dah received mmg xde kesan guna langsung!

SIXTH;
Bling Me Prism Look At My Eyes Jewel (RM27.00)


마이아이즈 쥬얼 (Look At My Jewel)
정오의 태양 (Sun noon)
Its a pink colour.. i like it. My eye look so nice n pretty when i use it.. long lasting and easy to clean..

Bling Me Prism Look At My Eyes (RM27.00)

  마이 아이즈 (Look At My Eye)

  넣은 아메리카노 (Half shot into Americano)

This colour makes my eye look dark n elegant.. 

Both eye shadow saya beli kat Alamanda, Putrajaya. Time tu buat gathering kecil-kecilan.. sbb laaaaama sgt xberjumpa. Dah alang2 pergi Alamanda sy ape lagi mmg EH la tempat yg tuju. Normakan ada promotion every weekend BUY 1 FREE 1.Unfortunately,Start from Oct the promotion had been STOP! but still have promotion,
ni haa , just for the member. 


How to be a ETUDE HOUSE member? Senang jer, Just spent RM 80 in a single receipt in October in order to register as our member.

I'm not one of the member so the cashier offer me to use her card so.. im so plesure. TQ sO much. so I got buy 1 and get free one.


That All, BYE!



17 September, 2015

22 Julai 2015 TQ awk!

Assalamualaikum di kala ku kebosanan di opis. Kerja belambak Cuma, Cuma.. ku ketiadaan mood untuk melaksanakan semua kerja2  itu. So sy nak update lah blog yang sudah basi dan tidak lagi dikunjungi oleh org ramai mahupun tuannyer sendiri.. Untuk meningkatkan mood bercerita sorang2 saya mulakan dengan party Hari Jadi sy yang lalu 22 julai 2015..


Sebelum tu sy bagila sikit intro siapa dalang dan siapa yang terlibat. First group Bangla (Husin Moynol,Hanif,Masud dan Jalil) semua ni operation worker kat kilang sy kerja. Disebabkan sy ni suka melayan so dgn diorang2 ni semua sy layan, lama2 jadi kamcing la.. tapi bila melibatkan hal kerja still kena tegas.

Diorang ni plan selepas raya diorang nak masak nasi beriani nk bagi pengarah, En Munib cuba nasi beriani ala Bangladesh. So sy bagilah cadangan buatlah 22 julai nanti sekali dengan birthday saya. Memang muka tak malu, semua orang nak bagitau.

So 22 julai hari Rabu sy masuk kerja selepas 2 minggu sy bercuti raya. Dahsyat, kalah bos-bos besar. So, geng2 bai bertukus lumus memasak nasi beriani, kebetulan hari itu agak banyak kerja maklumlah cuti sampai 2 minggu. So kerja berlambakla. Xsempat pon turun tolong diorang, minta maaf semua.  Tapiii sy sempat gak buatkan air.. yang teramat manis wahahaha

So sekarang biar photo-photo ini berbicara…

Tembikai, Timun, Limau nipis, Buah Oren and tomato dipotong indah dan disusun rapi

Jom makan... Bismillah.. Nasi Beriani ala bangladesh, nasi dimasak bersama dengan ayam yang telah diperap dengan rempah2. Kuah kari daging yang saya mampu kutip kentang dan kauhnyer sahaja.

Atas tu yang berkemeja putih itu Pengarah ,
Gambar bawah Berkemeja hitam ni My Bos.. super duper sporting bos.
Bismillah dulu ye..

Si dia  tak ada....

Lastly, time saya tengah2 makan tu taraaaaaa die bawa keluar kek! Cek choclate pisang... besauuuni rupanyer
Thank cayang... terima kasih sanggup buat surprise ni semua... love u sooooo much

Peace yo! muke tersangat happy dan bahagia

Gambar di curi dari phone bangla dalam gambar... Poyo jer tengah buat...

Thats all bye.... Thank You all...
Thank You awk.. thank You so much...


24 May, 2014

EXO STUFF

Assalamualaikum…
Dikala bergembira dengan pembelian baru…
Dikala excited dengan Pelancaran Muzik Video yg lama dipedam..
Tiba2 hati dilanda sedih yg amat sangat, sedih yg susah utk diungkapkan, susah utk diterangkan, susah utk dimengerti oleh org lain, dan teramat susah utk diterima oleh SEMUA peminat EXO…
Haish… kenapa? Itu jer sy nak Tanya kat Kris kalau ditakdirkan sy jumpa dia suatu hari nanti.. even dalam mimpi dia boleh jawab pon xpe..
Eyza : Hai Kris, I just want to ask one word, WHY?
Kris : ………. (will Update soon)
2 May 2014 sy kembali ke UPM utk satu malam yg teramat dirindui selama 4 bulan… walaupun 1 malam terasa memory 4 tahun datang setiap saat.. argh rindunyer! Dan tujuannya adalah satu…

Tarrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaa


Hihihhihih happy bebenor bila dapat baju ni! Sy beli online xsure kat page mana sbb semuanya kawan sy yg uruskan, sy Cuma bank in duit jer Rm 49.00. So, bila dapat tu punyalah excited terus cuba.. nasib baik xbesar, xkecil cun2 lah.
5 May 2014, sy balik kg pakai baju ni.. terasa bangga giler walhal org lain xpandang pon huhahaha… org2 yg memandang pon bukannyer tahu.. so, bangga sesorang jelah.

Kenapa pilih Baekhyun??
Sebab, sy tahu sy akan heartbreaking dgn D.O suatu hari nanti sbb dia byk sgt berlakon sekarang, so kalau dah drama/filem Korea tak sah Hero n Heroin xde scene Kiss2, So sy decide jgn ambik risiko. Disebabkan terlebih berhati-hati, last salah pilih jugak. Sy xnafikan yg minat sy mula beralih kat Baekhyun tapi ke cute an D.O still no 1. So, sy decide Baekhyun, dan sy jamin suatu hari nanti sy akan meraung setiap kali tgk baju ni sbb rumors yg bertebaran sekarang mengatakan Baekhyun akan join WGM!!!!
Huh! Hangin betul aku

Kenapalah sy xbeli baju Suho! Sbb suho paling selamat! Suho leader dia xboleh join2 show bodoh lagi membodohkan itu… haish! Sgt 아깝다(menyesal.)
Mungkin sy buat keputusan yg betul dgn tidak membeli album Overdose… even ada gak rasa jealous bila tgk kwn sy update album tu tp sy rasa sy bersyukur sbb sy dapat kawan nafsu plus sekarang EXO dilanda krisis yg meremukkan hati dan sanubari. Baru sy sedar rupanya sy SAYANG akan EXO!
That all 안녕



15 May, 2014

Etude House Sixth haul in 2014


 Dalam Entry lepas, sy ada mention macam mana sy boleh kenal Setia City Mall ni.  Ianya disebabkan ETUDE HOUSE (EH). So, entry kali ni nak citer apa yang dibeli kali ini. Kedai ni betul2 Strategic. Masuk jer entrance tu, terus Nampak kedai EH ni.. straight jer..

Tapi bukan cam kedai, kiosk kecil jer.. tp dah pengguna tegar EH ni confirm tak kisah.

 Bahagian tepi belah kiri, refer gmbar kat atas  belah “Habib” tu.
Tak dilupakan MINHO!! Someone that introduced EH this to me. EH u should thanks to him (^_^). Time sy pergi tu ada 2 org jurujual cina cun punya… tapi sorang xreti nk explain fungsi sesuatu produk tu. Sorang lagi duk jer kat kaunter n tolong dari jauh jer bg explanation  Time tu ada promotion beli 3 item keatas dapat diskaun 30% each item. TAPI!!! Apa yg sy nk semua tak termasuk dlm promosi tu.. Mengong!

So, nak tak nak belilah bendalah ni.. nak guna pon xtau bila..
Blackhead remover. Ada 2 fungsi.1 utk remove ad 2 utk tutup balik2 pori2 yg terbuka tu. So, far xguna lagi hahaha

Dulu, sy ada beli online produk EH so dapatlah free gift produk ni. Bila guna tu cam best jer. Lagipon jimat. Kecil tu boleh guna banyak2 kali.  Sekarang sy tgh try Kiwi.. OK! Sesuailah dgn kulit sy. Walaupun indah kabar jer dari rupa hahaha

Last item, Happy Teatime cleansing form. Best bau dia sbb bau tea hijau. Sangat sesuai, sbb smooth pada kulit. Saya suka.
Total??? Sorry lah resit dah xtau pergi mana..ada.. Cuma xjumpa cari jer so xdapt nak bagi detail price for each product. 미안해…

That all….. 안녕히게세요

Korean Food Part 7

Haiiii. 안녕!
Masyallah…. Sangat lama tinggalkan dunia kedua ni.. bila dah xtau nak buat apa, semuanya malas nak dibuat. Disebabkan pelbagai alasan dan kekangan makanya terbengkalai lah..
 *ape yg disampaikan sebenarnya ni?

Hari ni nk citer pasal produk Dari SUPER.. korang pernah tak tonton iklan SUPER POWER Tongkali Ali & Kacip Fatimah? Ala yg iklan dia ada jin Hijau tu.. iklan sekarang Kaza dgn Yassin Senario ala yg kat kedai kopi tu… OK itu kisah kopi.

Sekarang Syarikat ni keluarkan 라면 (Ramyeon) atau bahasa yg difahami rakyat Malaysia MAGGI.. time sy kecil dulu semua type mee segera sy panggil  MAMEE  sbb time tu brand ni jer yg tersohor + murah. Maggi agak mahal gak untuk dibeli oleh budak2. So sekarang pon  still terguna, sampai kawan sy gelakkan sy mamee apenyer maggi lah xpon Mee Sedap, sekarang Fama paling sy suka. Kenal semua type mee segera ni time belajar. Dulu mee segera dimakan utk suka2 jer bila kat kolej dah jadi makanan wajib pulak.. at least in 1 week tu mee segera wajib betul x.
김치 라면 ( Kimchi Ramyeon)
Hah, cenggini rupanya…. Sy beli ni kat Aeon Big Mid Valley. Tempat lain mesti ada punya cuba cari.. hehe
Instruction dia. Ala, senang jer macam masak mee segera yg lain. Cuma dalam produk ni ada Kimchi dan perisa dialah.
Isi didalammnya.. Hah, balang tu pulak bukan plastic tapi dibuat dari polistrin (Camni ke ejaannya?)
Rupa mee yg belum di masak.
perencah atau MSG
Ok ini main  dia Kimchi, Kimchi ini telah dikeringkan tapi bila kena air panas dia jadi lembut lah..So, far sy suka sbb rasa Kimchi ni xsama dgn kimchi yg dijual kat kedai2 hehe yg tu sy xleh nk telan.. 
ok, setelah 5minit direndam. Sy makan ramyeon ni dgn anak buah sy.. xde feel lansung sbb dia nk makan, tapi xnak sayur! Penat sy asing2kan.. hampeh betul.. xnikmat lansung makan.
Ni hah budak penyibuk tuh… 
Sy nak kongsi article ni, so lepas ni kita bolehlah makan ramyeon real dari korea sbb 2 jenama kat atas nk buat produk halal dan eksport ke negara kita. Sebenarnya, ramyeon utk brand Nongshim yg warna oren tu dah ada yg halal kt Korea sana, tapi yg diimport kesini yg non-halal jer.
Hah, ini rupa yg Halal, diiktiraf oleh badan2 islam Korea. Kita tunggu disahkan halal oleh JAKIM Malaysia pulak…


That all.. 안녕….