04 June, 2013

Korean Food Part 5

Menu kali ni Khal Guk Su (칼국수).. Rasa..... sedap...nak kata makan mee sup lain, tomyam pon lain... rasa dia unik sikit..tapi rasa cam sup gak lah..hahahah..susah betul nak terangkan... menu ni menggunkan mee jenis  ini..


So bila dimakan tu boleh rasalah rasa meenya tu.. cam kuey Teuy halus sgt, cam spaghetti pon ada.. okay la sbb sy mmg xsuka mee kining tu..melainkan terdesak baru sy makan.

RM7.90

ini rupa Khal Guk Su...so, meh nak citer sikit apa eniskah makanan ini..
Menu ini adalah mee Korean. Mee tu dibuat sendiri menggunakan tangan.ala yg biasa tgk kat TV tu.. Menu ni bermusim, biasanya org korea makan time summer. Tapi kat Malaysia ni summer the whole year so,,,anytime boleh makan.

Khal Guk Su (칼국수) ni merujuk kepada mee dia yang tidak diputar tapi di potong menggunakan pisau pemotong... ada banyak jenis Khal Guk Su :

1 - Kogi Khal Guk Su (고기칼국수)/ Daging - better, korang jangan order type nilah..yelah selagi kita boleh kita elak, kita elak ye...
2- Haemul kalguksu (해물칼국수)/Seafood - Type ni yang terbaik... gerenti halal...
dan lain2 lagi lah yea... 

Disebabkan sy pilih seafood maka mangkuk itu dipenuhi dengan ini..

Harapkan kulit jer besar, isi sekecil alam.. huhu bagi sy...ini rasa lidah sy.. binatang ni xsedap... tawar..

Overall, sy bagi 3 bintang....cam biasalah sy makan kat Foodcourt Times Squre...

Selamat mencuba..bye 

0 comments:

Post a Comment